Her er 10 slanketips som virker uten at du må lide
 
1.
Spis ofte
Ikke la det gå for lang tid mellom hver gang du skal spise. Pass på å ha gode matvarer tilgjengelig når du blir sulten. Feks. kan du spise fersk eller tørket frukt eller nøtter som et mellommåltid

2. Varier frukten du spiser

All frukt er sunt, men vær bevisst på å spise mye forskjellig frukt.


3. Spis mye grønt

Grønnsaker er ikke til pynt og skal utgjøre en stor del av et måltid. Jo flere farger du spiser, desto bedre. Grønnsaker gir nemlig viktige næringsstoffer og antioksodanter til kroppen.


4. Planlegg dine måltider

Planlegg hva du skal spise flere dager i forveien. Dermed kan du lettere se hva du må spise mer av. Og kanskje også se hva du bør spise mindre av.


5. Lavkarbo mat

Fedon Lindberg sverger til lavkarbo-mat. Dvs. at man spiser mindre poteter, bakst, klebrig ris og alt som er bakt på fint mel. Hold deg også unna alle sukkerprodukter.


6. Mindre bearbeidet mat

Bearbeidet mat inneholder mindre næringsstoffer enn om du hadde laget maten fra ferske råvarer.


7. Omega-3 er sunt

Omega-3 er en av det sunneste vi kan få i oss. Man finner det i fet fisk, valnøtter, linfrø, linfrøolje og rapsolje. Omega-3 er nødvendig for opprettholdelse av kroppens mange viktige funksjoner. Som feks. hjernens funksjon, bedre muskel og leddkvalitet samt god mental helse.


8. Ta deg tid med maten

Fastfood er ikke bare et problem med tanke på næringsinnholdet. Når man spiser dette har man også en tendens til å spise altfor fort. Bruk til på maten du lager og nyt den heller ved middagsbordet. Dette vil bedre fordøyelsen og senke stressnivået når du spiser.


9. Unngå brus og drikk mer vann

Vis måtehold når man drikker all sukkerholdig drikke. Dette gjelder også kaffe og te. Prøv alltid å ha en flaske vann med deg hvorenn du går. Da er sjansen mindre for at du kommer til å drikke noe annet.


10.Mindre alkohol

Store mengder alkohol er en stressfaktor for kroppen. Begrens inntaket til små mengder om gangen. Ett glass vin på kvelden for eksempel er positivt for kroppen. Husk at store mengder alkohol også inneholder mange kalorier.

 
Kontakt oss | Annonsere? | Linker | Linkbytte | Om Slanking.org | Privacy policy
Slanking.org.