Slanketips som ikke virker

Det er mange tips og myter der ute som ikke er sanne. Har du slanket deg tidligere uten å lykkes? Da har du kanskje prøvd noen av de slanketipsene der ute som faktisk ikke har noen virkning.


Det hele handler om å bruke mer energi enn du får i deg gjennom maten. Alle som ønsker å gå ned i vekt må bruke sunn fornuft, og ikke falle for raske og lettvinte metoder.

Her gir vi dere de typiske slanketipsene og mytene som ikke hjelper:

Salater er slankene. Ja, men ikke nødvendigvis alltid. Er det dressing, majones, ost eller bacon så kan dette være en kaloribombe som absolutt ikke er slankene. Spis salat, men styr unna dette kaloririke tilbehøret i salaten. Det er ikke kalorier i drikke. Dette er feil. Faktisk så består 20 prosent av vårt daglige kaloriinntak fra drikke. Derfor er det veldig viktig å erstatte kaloririk drikke som brus, iste og saft med drikke som ikke inneholder kalorier som vann og te.
Ved å droppe måltider blir jeg slank. Dette er også helt feil. Hvis du spiser litt hver 3 time, vil forbrenningen i kroppen opprettholdes og en vil dermed oppnå en høyere totalt forbrenning. Jeg kan spise hva jeg vil så lenge jeg trener. Dette er ikke nødvendigvis riktig. Det krever mye mer av deg for å bli kvitt kalorier, enn det gjør å innta kalorier. For å forbrenne en hamburger må du for eksempel jogge i 30 minutter.

Når jeg slanker meg kan jeg ikke drikke alkohol. Hvis du slanker deg, bør du også kunne kose deg litt i blant. Et glass vin en gang i uken vil ikke ha noe for ditt slankeresultat. Men alkoholen må drikkes med måte når en slanker seg, da f.eks øl er kaloririk drikke.

Vekten er en god måleindikator. Å måle vekten ved slanking er den mest brukte metoden for å måle seg. Det er derimot ikke den beste. Du kan godt bruke vekten som en indikator, men bruk også mål som bryst, midje og midjemål for å følge utviklingen. Frukt inneholder ikke kalorier. Selv om de fleste tror dette, så er heller ikke dette riktig. Hvis en er på en slankekur er frukt en god måltidserstatter, men en skal allikevel være måteholden. En banan inneholder f.eks 90 kalorier.

Sukkerfribrus er sunt. Dette er en farlig myte som mange går rundt og tror på. Drikker du lettbrus regelmessig øker du risikoen for å bli overvektig med 40 prosent. De kunstige søtningsstoffene i brusen påvirker hjernen og fører til at du spiser mer mat. I tillegg inneholder lettbrusen mange andre uheldige tilsetningsstoffer.

Melk er fetende. Dette er ikke den hele og fulle sannhet. Melk kan faktisk være med på å forbrenne fett. Men du må holde deg til de lette melkevariantene som f.eks skummet melk. Og husk at også her gjelder regelen med alt med måte. Yoghurt inneholder ofte mye sukker, så det bør du styre unna.

Olivenolje er sundt. Olivenolje har mange gode egenskaper, men her må du være forsiktig. En spiseskje inneholder faktisk hele 120 kalorier.
Kontakt oss | Annonsere? | Linker | Linkbytte | Om Slanking.org | Privacy policy
Slanking.org.